wegwerpservies

Wegwerpservies – Waarom is het goed om het niet te gebruiken?

Disposables, ook wel wegwerpservies genoemd, zijn producten die niet kunnen worden gerecycled en in plaats daarvan moeten worden weggegooid of gedoneerd. Deze producten komen vaak voor in afhaalrestaurants, fastfoodketens en zelfs voor maaltijden in een vliegtuig. De verkoop van deze producten is groot, met schattingen van meer dan $ 7,5 miljard per jaar.

Servies kan worden gemaakt van recyclebare materialen zoals glas, plastic en papier en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Maar hoe zit het met biologisch afbreekbaar serviesgoed? Sommige zijn verkrijgbaar in doorzichtig plastic, andere zijn van helder glas, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Er zijn veel redenen waarom u een biologisch afbreekbaar alternatief voor biologisch afbreekbaar wegwerpservies zou willen overwegen. Deze zijn goed voor milieuvriendelijk dineren, maar niet per se goed voor het milieu. Omdat biologisch afbreekbaar serviesgoed ook biologisch afbreekbaar kan zijn, is het belangrijk om te weten wat er in zit voordat je het koopt.

Biologisch afbreekbaar serviesgoed

Simpel gezegd: de sleutel tot biologisch afbreekbaar serviesgoed is om te voorkomen dat je ze koopt dat plastic bevat, zoals polyethyleen of PET. Deze soorten plastic zijn niet biologisch afbreekbaar, omdat ze afbreken en het milieu kunnen vervuilen. Een andere overweging is biologisch serviesgoed, dat is gemaakt van materialen zoals tarwegras.

Serviesgoed dat is gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen kan worden gebruikt, maar deze zijn meestal niet veilig voor kinderen om op te eten. Als je een klein kind hebt, wil je ze misschien geen serviesgoed van organisch materiaal serveren. Ze zouden kunnen stikken in het plastic terwijl ze aan het eten waren.

Onthoud dus de volgende keer dat u in een restaurant bent dat er andere opties zijn dan wegwerpservies. Probeer in plaats van ze weg te gooien een tafel te vinden die je mee naar huis kunt nemen. Het enige probleem is dat u er misschien achter komt dat het voorgewassen is, zodat u het misschien niet mee naar huis kunt nemen.

Er zijn bedrijven die wegwerpservies hergebruiken en later voor een fractie van de kosten verkopen. Dit is een geweldige manier om serviesgoed te kopen dat niet wordt weggegooid. Dat doen ze natuurlijk niet met het biologische serviesgoed dat je in restaurants ziet.

Over het algemeen geldt dat hoe duurzamer serviesgoed u kunt hergebruiken, hoe beter. De reden hiervoor is dat als u elke keer hetzelfde serviesgoed krijgt, het minder waarschijnlijk is dat u het eerder zult moeten vervangen dan anderen.

Servies dat wordt gebruikt om lunch of diner te serveren, is het beste voor degenen die van plan zijn om de hele tijd uit eten te gaan. Als u bijvoorbeeld een gezin heeft, is dit soort serviesgoed ideaal. Het is ook geweldig als u in een hotel of ander type etablissement dineert. klik hier OrganicWare