makelaar

Makelaars in onroerend goed verdienen meestal een commissie op basis van de verkoop van elk huis dat ze verkopen. Die commissie bedraagt ​​meestal tussen de vijf, zes en tien procent van de totale verkoopprijs. Eén makelaar zal echter niet altijd met zoveel op zijn bankrekening weglopen.

Makelaarscommissies kunnen ook vijftigvijftig worden verdeeld tussen zowel de makelaar van de koper (of noteringsagent) als de makelaar van de verkoper. Maar hoe zit het met de verkoper? Kunnen ze iets verdienen aan een huis dat te koop staat bij een makelaar? Het antwoord is ja. Er zijn bepaalde prikkels die de verkoper kan gebruiken om de deal voor hen te laten slagen.

Een stimulans die de verkoper een makelaar kan geven om zijn bedrijf binnen te halen, is een aanbetaling. Kopers geven meestal de voorkeur aan aanbetalingen. Het helpt de verkoper om enige verantwoordelijkheid te tonen bij het terugbetalen van het geld. Sommige verkopers bieden een aanbetalingsgarantie. In deze garantie staat dat als de koper de lening niet op tijd aflost, de verkoper de woning kan uitsluiten en het volledige aanbetalingsbedrag kan terugkrijgen. vankleefmakelaars.nl

Een andere stimulans die een verkoper een makelaar kan bieden, is een bod. Hier vraagt ​​de makelaar de verkoper om in te stemmen met de verkoop van een bepaald huis met hem tegen een vaste prijs in ruil voor een percentage van de uiteindelijke prijs van het huis. Het bod kan van verkoper tot verkoper verschillen, maar het idee is om de verkoper zover te krijgen dat hij ermee instemt het huis tegen een lagere prijs te verkopen dan hij oorspronkelijk wilde, om het verlies aan potentiële winst van de verkoper te compenseren als de verkoper de huis zonder aanbiedingen.

Een derde stimulans die een verkoper een makelaar kan bieden, is het zoeken naar titels. Hoewel dit misschien een kleinigheid lijkt, kan het een groot pluspunt zijn voor verkopers. Als u de titel zoekt voordat u het huis bij een makelaar plaatst, wordt het gemakkelijker om een ​​goede prijs voor het onroerend goed te krijgen.

Dit zijn slechts enkele van de dingen die een verkoper een makelaar kan bieden als het gaat om het maken van een deal. Maar vergeet niet dat de verkoper nog steeds iets waardevols aan de makelaar moet aanbieden in ruil voor het gebruik van hun diensten. Als de verkoper te veel vraagt ​​of te weinig aanbiedt, zal het niet lukken. Denk er dus aan om uw aanbiedingen redelijk te houden. meer informatie