Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

energielabel aanvragen

Er zijn verschillende redenen waarom u een energielabel voor uw woning zou willen aanvragen. Een daarvan is om geld te besparen op uw energierekening. Het goede nieuws is dat er een aantal bronnen beschikbaar zijn die u kunnen helpen. Hieronder vindt u een aantal van deze bronnen. Dit is een lijst met de meest voorkomende redenen waarom mensen een energielabel aanvragen Energielabel aanvragen voor je woning | vanaf €349 energielabel opvragen. Deze zijn niet altijd betrouwbaar en veel huiseigenaren hebben hun teleurstelling hierover uitgesproken. Hoewel de hier gepresenteerde informatie gebaseerd is op het laatste onderzoek, bestaat er nog steeds enige controverse rond de kwaliteit van de energielabels.

Ten eerste helpt de informatie die u verstrekt de energieadviseur bij het bepalen van de energie-efficiëntie van uw huis. De energieadviseur beoordeelt uw woning aan de hand van bewijsmateriaal van een computer en houdt u gedurende het hele proces op de hoogte. Dan registreren zij uw energielabel in de officiële database van Nederland. Of uw woning wel of niet in aanmerking komt voor een energielabel, hangt af van hoeveel geld u bereid bent te besteden. Vervolgens kunt u verbeteringen aanbrengen om uw energierekening te verlagen en het comfortniveau van uw huis te verhogen.

Het energielabel is tien jaar geldig. Voorheen was het niet verplicht. De wet is echter in 2011 gewijzigd en vanaf 1 juli 2012 zijn voor nieuwe woningen energielabels verplicht. Deze zijn waarschijnlijk nauwkeuriger en kosten meer. Wilt u een energielabel, neem dan contact op met een professionele energieadviseur, zoals een EPA-U gecertificeerde adviseur. U kunt er ook online een aanvragen via de Centrale Registertechnologie. De energieadviseur zal bij u thuis langs moeten komen om te controleren of de informatie die hij verstrekt correct is.

Meer informatie: EnergielabelPerfect.nl