Een domeinnaam verwijst naar een unieke identificatie-reeks, meestal alfanumeriek, die een enkele entiteit of domein binnen het World Wide Web identificeert. Domeinnamen worden vaak gebruikt voor applicatiespecifieke naamgeving, bijvoorbeeld .Biz-domeinen, en ook voor webgebaseerde naamgeving en adresdoeleinden. Domeinnamen kunnen bij derden worden gekocht, mits u aan hun richtlijnen voldoet.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het zorgvuldig kiezen van uw domeinnamen. Wanneer uw domeinnaam is geregistreerd, biedt het hostingbedrijf automatisch een unieke login voor elke gebruiker. Dit zorgt ervoor dat uw site gemakkelijk toegankelijk is voor verschillende gebruikers uit verschillende delen van de wereld. Het geeft uw site ook een grotere kans om te worden geïndexeerd en weergegeven in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing.

Domeinnamen moeten relevant zijn voor uw bedrijf.

Een goede keuze is de keuze die zowel in uw moedertaal als in het Engels gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Vermijd domeinnamen met een vreemde spelling of een erg lange naam die moeilijk te onthouden is. Bij het kiezen van uw domeinnaam is het een goed idee om deze minimaal vijf jaar te laten registreren, omdat zoekmachines gebruik maken van domeinen die minimaal vijf jaar of langer geregistreerd zijn. Doe altijd eerst een domein naam check voordat u over gaat tot aankoop.

Om de beste domeinnamen te kiezen, moet u eerst nadenken over het doel waarvoor uw website geregistreerd gaat worden. Als u bijvoorbeeld een blog wilt opzetten met als enige doel het promoten van uw producten, dan heeft uw website een domeinnaam nodig die relevant en trefwoordrijk is. Als uw site echter is ontworpen voor zakelijke doeleinden, is het een beter idee om een ​​domeinnaam te gebruiken die alleen hoofdletters bevat en geen spaties of koppeltekens. Zorg er daarnaast voor dat het domein een korte en zoete titel heeft. Het kiezen van een domeinnaam die te lang en beschrijvend is, kan het uiterlijk van uw site bederven.

Hoe kies je de beste domeinnaam?

Bij het kiezen van de juiste domeinnamen is het belangrijk om zoveel mogelijk zoekwoorden op uw site op te nemen. Een domeinnaam check met veel zoekwoorden helpt uw ​​site hoger te scoren in de zoekresultaten. Trefwoordrijke domeinnamen zijn ook populair bij webmasters omdat ze gemakkelijker te onthouden zijn. Sommige domeinregistreerders bieden u de mogelijkheid om zowel hoofdletters als kleine letters te gebruiken, maar vermijd het gebruik van komma’s en punten, aangezien deze door gebruikers als te moeilijk worden beschouwd.

Domeinnamen kunnen tegen een kleine vergoeding bij domeinregistrars worden gekocht en zijn soms inbegrepen bij uw eerste registratie. Desgewenst kunt u ook uw eigen domeinnaam aanschaffen. Houd bij het kopen van uw eigen domein rekening met uw budget, de kwaliteit van uw webhostingbedrijf en het doel waarvoor u uw domein wilt registreren.