keto dieet

Het ketose dieet

Het Atkins-dieet en het keto-dieet hebben veel overeenkomsten, maar ze zijn niet hetzelfde. Het keto-dieet vermindert in wezen uw koolhydraatconsumptie tot bijna niets; in feite eet je door de week bijna helemaal geen koolhydraten. Koolhydraten spelen echter een rol in uw metabolisme, dus als uw dieet rijk is aan koolhydraten (maar weinig vet), zal uw metabolisme in het begin hoger zijn, en dat kan zich vertalen in gewichtsverlies.

Nadelen

Het Atkins-dieet werkt op vrijwel dezelfde manier: zodra u de inname van koolhydraten tot praktisch niets beperkt, breekt uw lichaam koolhydraten af ​​en produceert het in plaats daarvan ketonen, zodat uw vetverbrandingssnelheid toeneemt. Maar zelfs het keto-dieet heeft zijn eigen nadelen. Eiwitrijke, koolhydraatrijke voedingsmiddelen (in feite de hele basis van het dieet) hebben de neiging om uw insulinegehalte te verhogen, wat op zijn beurt leidt tot gewichtstoename, dus zelfs de totale calorie-inname kan lager zijn dan normaal.

Ter vergelijking: een koolhydraatarm dieet zorgt er niet voor dat u afvalt, maar zorgt ervoor dat u meer vet verbrandt als gevolg van een verhoogd metabolisme. U verliest ook sneller vet dan bij een typisch koolhydraatarm dieet, wat vooral handig kan zijn als u probeert een aanzienlijk gewicht te verliezen. Met koolhydraatarme diëten kunt u over het algemeen meer fruit en groenten eten en minder verzadigde vetten en transvetten, waardoor ze een gezondere keuze zijn dan veel andere koolhydraatarme opties.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan koolhydraatarme diëten, waaronder het moeilijker zijn voor uw nieren dan meer traditionele vormen van gewichtsverlies. Het grootste probleem met dit type dieet is dat uw koolhydraatconsumptie meestal erg laag zal zijn, met zeer weinig tot geen inname van fruit of groenten, wat betekent dat u ervoor moet zorgen dat u gedurende de dag voldoende vocht binnenkrijgt.

Een goede start

Hoewel dit type dieet misschien niet voor iedereen geschikt is, hebben degenen die het hebben geprobeerd succes gemeld, dus als je op zoek bent naar afvallen, kan een koolhydraatarm dieet je een goede start op weg naar succes geven. Het is ook een ideale manier om junkfood en fastfood uit uw dieet te schrappen. Hoewel het koolhydraatvrije dieet zijn nadelen heeft, hebben veel mensen gemerkt dat het hen helpt om af te vallen, zowel op korte als op lange termijn.

Raadpleeg je arts

Als u een koolhydraatarm dieet overweegt, overleg dan eerst met uw arts, aangezien u nooit op een dergelijk dieet mag gaan zonder de juiste begeleiding en toezicht. Zorg ervoor dat u uw bloedsuikerspiegel bijhoudt en probeer een routine vast te houden als u denkt dat dit nodig is.