litecoin

Veel mensen begrijpen de Litecoin-nadelen en Litecoin-pro’s niet helemaal. Beide valuta’s zijn vergelijkbaar met andere valuta’s omdat ze allebei een methode van gedecentraliseerde digitale uitwisseling gebruiken om transacties te vergemakkelijken. Het belangrijkste verschil is dat Litecoin minder verhandeld wordt omdat het een lagere marktwaarde heeft vanwege het lagere aanbod. Deze twee valuta’s hebben vergelijkbare kenmerken, maar ze hebben ook enkele verschillen.

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van beide valuta’s is het feit dat ze allebei onmiddellijke bevestigingen hebben. Een transactie kan pas worden verwerkt als het netwerk in contact komt met de Litecoin-processor. In tegenstelling tot de meeste andere valuta’s, garandeert Litecoin transacties aan gebruikers in een kwestie van twee. Als je 10 minuten moet wachten op een bevestiging voordat je transactie wordt verwerkt, dan heb je pech want wanneer een Litecoin processor in contact komt met een node, stuurt hij binnen enkele seconden het bevestigingssignaal.

Een ander belangrijk kenmerk van beide valuta’s is dat ze allebei een lichtgewicht proof-of-work (PoW) -systeem gebruiken. Dit systeem wordt gebruikt om de integriteit van het Litecoin-grootboek te garanderen. Als er problemen zouden zijn met het grootboek, zou het Litecoin-netwerk transacties stopzetten totdat het probleem is opgelost. Dit voorkomt het risico geld te verliezen, want als er zich een probleem voordoet, zullen de gebruikers het meest lijden, aangezien hun transactiekosten zullen dalen.

Een ander groot voordeel van Litecoin is dat het slimme contracten gebruikt om zijn gebruikers te beschermen tegen ongeautoriseerde transacties. Omdat Litecoin volledig cashless is, maakt deze functie het erg aantrekkelijk voor iedereen die zich zorgen maakt over hun privacy. Naast slimme contracten gebruikt Litecoin ook een vorm van incentiveprogramma. Dit programma beloont gebruikers die grote hoeveelheden van de valuta bezitten door hen een automatische verlaging van transactiekosten te bieden.

Een van de belangrijkste voordelen van Litecoin is dat het extreem lage transactiekosten heeft in vergelijking met andere vormen van cryptocurrency. Zoals je misschien al geraden hebt, is de belangrijkste reden hiervoor dat het proces van het toevoegen van nieuwe blokken aan het Litecoin-grootboek gratis is. Een ander voordeel is dat de blokbeloning geen vast bedrag is; in plaats daarvan is het gebaseerd op hoeveel transacties per seconde het systeem kan verwerken. Dit betekent dat het aantal transacties per seconde in de loop van de tijd toeneemt omdat er meer gebruikers zijn en dus meer prikkel om zich bij het ecosysteem aan te sluiten. Dus op de lange termijn krijg je een behoorlijke winst als je een groot aantal actieve accounts hebt.

Een van de belangrijkste klachten over Litecoin is het gebrek aan aanbod. Dit probleem is uniek voor Litecoin, maar over het algemeen geldt dat hoe zeldzamer een virtuele valuta is, hoe lager de transactiekosten zijn. Als gevolg hiervan zou Litecoin erg duur kunnen worden als het een groot aanbod had, omdat de vergoedingen zouden moeten stijgen om het grotere aantal kopers te accommoderen. Een ander negatief aspect van Litecoin is het beperkte aanbod, waardoor de prijs tussen de twee belangrijkste tegenhangers volatiel kan zijn.

Litecoin (LTC) kopen met iDeal of Bancontact | Bitcoin Meester 

klik hier https://www.bitcoinmeester.nl